rounded corner

Tips bij het solliciteren 

Stratiqs biedt jou als kandidaat persoonlijke ondersteuning tijdens het zoekproces en tijdens het sollicitatieproces. Indien je dat wenst gaan we graag mee op gesprek, zodat we je achteraf van nuttig advies kunnen voorzien voor eventuele vervolgrondes. Ook kunnen we gezamenlijk een gesprek voorbereiden. Graag willen we je hier vast enkele algemene adviezen mee geven voor het solliciteren.

Curriculum Vitae 

Je CV is je belangrijkste visitekaartje dat je neerlegt bij je toekomstige werkgever. Zorg voor een overzichtelijke vormgeving en een heldere maar beknopte inhoud. Probeer je CV te beperken tot maximaal twee pagina’s.

Opleidingen en cursussen 

Noem in chronologische volgorde de opleidingen die je na de lagere school gevolgd hebt. Noem daarbij ook de opleidingen die je niet afgerond hebt. Let wel enigszins op dat je de opleidingen benoemd die relevant zijn voor de betreffende functie. Zwemdiploma’s zijn nuttig voor een onderwaterlasser, maar niet bepaald voor een salesmanager.

Werkervaring 

Vermeld per bedrijf waar je gewerkt hebt de naam van het bedrijf, de functienaam, de inhoud van de functie(s) (maximaal 5 regels) en de periode dat je de functie hebt uitgeoefend.

Referenties 

Mocht je een referentie of referenties hebben geef die dan zeker aan ons door. De ervaring leert dat ons verhaal naar de opdrachtgever veel beter overkomt als het onderbouwd is met de mening van iemand die de kandidaat in de praktijk heeft meegemaakt. Geeft je referenties op, vergeet dan niet van tevoren aan deze personen door te geven dat ze benaderd kunnen worden.

Het gesprek  

-Stratiqs stuurt je voorafgaand aan het gesprek altijd een uitgebreid pakket aan informatie ter voorbereiding. Je krijgt de links naar alle belangrijke informatie en de linkedin profielen van de mensen waarmee je een gesprek hebt. Neem deze informatie goed door en noteer eventuele vragen. Het zorgt ervoor dat je met een prettiger gevoel naar het gesprek gaat, maar ook dat je tijdens het gesprek zelfbewust over komt.

-Kies voor kleding die bij de functie, bij jezelf en bij je presentatie past.

-Zorg dat je op tijd vertrekt en (voor geval van nood) een telefoonnummer van je contactpersoon bij de hand hebt.

-Neem voor alle zekerheid een kopie mee van je sollicitatiebrief, je CV en je diploma’s. Zorg ook voor pen en papier, zodat je tijdens het gesprek aantekeningen kunt maken. Niet alleen selecteert het bedrijf de juiste kandidaat, jij als kandidaat selecteert tenslotte ook het juiste bedrijf om voor te gaan werken.

-Heb je voorafgaand aan het gesprek onduidelijkheden of onzekerheden, neem altijd even contact met ons op. We maken graag tijd vrij om het gesprek persoonlijk nog even met je voor te bereiden.